Ένας ναυαγός σώθηκε από την σφοδρότητα του ωκεανού χάρη στις γρήγορες ενέργειες τριών ψαράδων που είδαν την αντανάκλαση του ρολογιού του στη θάλασσα.

Ο άτυχος άνδρας, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, έπεσε από το μήκους 12 μέτρων σκάφος του, με το οποίο είχε βγει μόνος του για ψάρεμα.

Αφού βρέθηκε στη μέση του ωκεανού, ο ναυαγός προσπάθησε να κολυμπήσει προς τα νησιά Άλντερμαν, αλλά τα ρεύματα τον παρέσυραν.

«Πέρασε μια κρύα νύχτα στον ωκεανό, ήταν τόσο εξαντλημένος που δεν μπορούσε να συνεχίσει να κολυμπά», ανέφερε η αστυνομία.

Κάποια στιγμή, ο ναυαγός περιέγραψε ότι τον πλησίασε ένας καρχαρίας για να «πάρει μια μυρωδιά», αλλά τελικά απομακρύνθηκε.

Όταν τρεις ψαράδες είδαν την αντανάκλαση του ρολογιού του, ξεκίνησαν την έρευνα και τελικά τον εντόπισαν.

Αφού ο ναυαγός μεταφέρθηκε στην ακτή, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω υποθερμίας και εξάντλησης.

«Είναι ένα θαύμα που είναι ζωντανός μετά την ταλαιπωρία. Δίχως τις γρήγορες ενέργειες των τριών ανδρών που τον περισυνέλλεξαν, σίγουρα θα ήταν τραγικό το αποτέλεσμα», ανέφερε ακόμη η αστυνομία.

Η ιστορία του ναυαγού είναι μια υπενθύμιση των κινδύνων που κρύβει η θάλασσα, ακόμα και για έμπειρους κολυμβητές.

Οι ειδικοί συνιστούν στους λουόμενους να είναι πάντα προετοιμασμένοι για οτιδήποτε, να αποφεύγουν την κολύμβηση μόνοι τους και να ενημερώνουν πάντα κάποιον για το μέρος που πηγαίνουν.

Πηγή: BBC