«Πάγωσε» η Ρόδος από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην παραλία ενός ξενοδοχείου στη νότια πλευρά του «νησιού των ιπποτών», με θύμα έναν 37χρονο που θυσίασε την ίδια του τη ζωή στην προσπάθειά του να σώσει δυο κολυμβητές, οι οποίοι κινδύνευαν με πνιγμό.

Ο 37χρονος ναυαγοσώστης Φίλιππος Κουκουβάης είχε απαγορεύσει την είσοδο στη θάλασσα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αλλά δυο Ρώσοι τουρίστες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις τους και βούτηξαν. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αντιλήφθηκαν ότι τα κύματα απειλούσαν να τους καταπιούν και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια! Χωρίς δισταγμό, ο έμπειρος ναυαγοσώστης έπεσε αμέσως στο νερό.

Παλεύοντας με τα κύματα, κατάφερε να βγάλει σώο στην παραλία τον ένα τουρίστα και επέστρεψε στη θάλασσα για να σώσει και τον άλλο. Τα κατάφερε να τον βγάλει στα ρηχά, έστω και σε κακή κατάσταση, όμως δεν είχε άλλες δυνάμεις για να βγει και ο ίδιος με αποτέλεσμα να βγει τραγικό θάνατο.

Η σορός του άτυχου ναυαγοσώστη που ήταν μέλος του Δ.Σ. της ομάδας του χωριού του, του Ηρακλή Λάρδου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση για τις συνθήκες της τραγωδίας διενεργεί το Λιμεναρχείο Ρόδου.
Αναδημοσίευση από: Ημερησία