Στο Παλαιό Φάληρο, ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας, βρίσκεται το εστιατόριο “Ψαράδες”. Το εστιατόριο αυτό έχει γίνει γνωστό για τη δημιουργική του θαλασσινή κουζίνα, που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.

Ο πρωταγωνιστής του εστιατορίου είναι ο γνωστός σεφ Γιάννης Λιάκου. Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και ρίζες από την Κωνσταντινούπολη, ο Λιάκου έχει μεγάλη εμπειρία και αγάπη για το ψάρι και τα θαλασσινά. Η γνώση του για τη θάλασσα και η δημιουργικότητα του τον έχουν οδηγήσει στη δημιουργία μοναδικών συνταγών που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά πιάτα, που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και την αλιεία. Μερικά από τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι:

  • Μους ρέγγας με μπρικ σολομού: Μια ντελικάτη και γευστική πρόταση που συνδυάζει τη νοστιμιά της ρέγγας με την απαλή υφή του μπρικ σολομού.
  • Ωμή τριλογία καρπάτσιο: Ένα πιάτο που αναδεικνύει τη φρεσκάδα των θαλασσινών, με καρπάτσιο από πεσκανδρίτσα, γλώσσα και σκορπίνα.
  • Καλαμάρι σχάρας με γλυκάνισο και μελάνι σουπιάς: Ένα πιάτο που θα σας εκπλήξει με την πλούσια γεύση του και την ξεχωριστή του υφή.
  • Γύρος με ψάρι ημέρας: Μια πρωτότυπη ιδέα που συνδυάζει το ψάρι με τα κλασικά υλικά του γύρου.
  • Σαλάτα “Σαλατούρι”: Μια σαλάτα που συνδυάζει μεσογειακά υλικά με φρέσκο ψάρι.
  • Ριζότο κακαβιάς με μάγουλα ροφού: Ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει στις γεύσεις της Μεσογείου.
  • Φρικασέ χριστόψαρου: Ένα πιάτο που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την σύγχρονη γαστρονομία.

Εκτός από τα θαλασσινά πιάτα, το εστιατόριο “Ψαράδες” προσφέρει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από κρασιά, που ταιριάζουν ιδανικά με τα πιάτα του μενού.

Το εστιατόριο “Ψαράδες” είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν το καλό φαγητό και τη θάλασσα. Η δημιουργική του θαλασσινή κουζίνα θα σας εκπλήξει και θα σας ταξιδέψει σε νέες γευστικές εμπειρίες.

Πηγή: https://psarades-restaurant.gr/