Λαχτάρησαν πέντε ψαράδες χτες το μεσημέρι όταν η καθιερωμένη εξόρμησή τους για ψάρεμα κατέληξε σε περιπέτεια στο νησάκι Παξιμάδια νότια της Κρήτης ενώ χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωσή τους.

Πιο συγκεκριμένα χτες το μεσημέρι το Λιμεναρχείο της Αγίας Γαλήνης έλαβε σήμα ότι το φουσκωτό σκάφος «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΡΙΑ Λ.Η. 2974», έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης ενώ επέβαιναν δυο από τους 5 ψαράδες, οι οποίοι είχαν αποπλεύσει για να ψαρέψουν στη θαλάσσια περιοχή νήσου Παξιμάδια.

Οι υπόλοιποι τρεις είχαν αποβιβασθεί νωρίτερα στο νησί, ενημέρωσαν τον κυβερνήτη του φουσκωτού σκάφους για την άμεση παραλαβή τους, λόγω τραυματισμού του ενός στα πλευρά ύστερα από πτώση του στο έδαφος, όπου κατά τη διάρκεια προσέγγισής τους, το ανωτέρω Α/Κ υπέστη μηχανική βλάβη.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το σκάφος «ΘΕΟΦΑΝΗ Τ.Κ.Π. 21», στο οποίο επέβαιναν και στελέχη του Λιμενικού, παραλαμβάνοντας τους τρεις αλιείς από το νησί και μεταφέροντάς τους στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, από όπου ο τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για παροχή πρώτων βοηθειών.

Παράλληλα το σκάφος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ Ν.Η. 35», συνοδεία πλωτού περιπολικού ρυμούλκησε με ασφάλεια το φουσκωτό «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΡΙΑ» στο λιμένα του Κόκκινου Πύργου. Την προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης.
Αναδημοσίευση απο Newsbeast.gr