Ο 44χρονος ψαράς «ξέχασε» να δηλώσει το θησαυρό που βρήκε στα βάθη της θάλασσας

Μαζί με τα ψάρια, τα δίχτυα ενός 44χρονου κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους από την Καβάλα που ψάρευε στα ανοιχτά της Λήμνου έβγαλαν στην επιφάνεια και έναν αρχαιολογικό θησαυρό, που όμως «ξέχασε» να δηλώσει και εντοπίστηκε τυχαία στο αμπάρι του γρι- γρι του!

        Οι άνδρες του Λιμενικού που έκαναν έλεγχο στο ψαροκάικο στην Αγία Κυριακή του Τρικερίου Μαγνησίας, βρήκαν κρυμμένο στο αμπάρι ένα κιβώτιο από φιλεζόλ το οποίο περιείχε 13 αρχαία πήλινα λυχνάρια, δυο μικρά πήλινα αγγεία –έναν αρτύρα και έναν σκύφο- και ένα τμήμα πήλινου αγγείου! Τα αρχαία κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν για εξέταση, αλλά σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση των αρχαιολόγων ανήκουν στην όψιμη Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική περίοδο και χρονολογούνται γύρω στον 5ο μ. Χ. αιώνα.

Ο 44χρονος κυβερνήτης και ιδιοκτήτης του γρι- γρι συνελήφθη και έγινε έρευνα στο σπίτι του όπου δεν βρέθηκαν άλλες αρχαιότητες. Ωστόσο, σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας με ποινή φυλάκισης δύο μηνών για απείθεια και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Βόλου κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία.

Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ