Από αρχαιοτάτων χρόνων το ψάρεμα ήταν τρόπος επιβίωσης και δουλειάς για πολλούς ανθρώπους. Στην Ζάκυνθο εν έτη 2015, ένα από τα πιο παλιά επαγγέλματα στην χώρα μας περνάει μια κρίση που την παραδέχονται όσοι απέμειναν και παλεύουν με την θάλασσα για ένα μεροκάματο.
Ντόπιοι αλλά και επισκέπτες δεν αποχωρίζονται μια νόστιμη ψαριά ή την ποικιλία της γεύσης που μπορεί να έχει ένα πιάτο που μόνο υγεία μπορεί να προσφέρει. Ακόμα και σε περιόδους κρίσης τα ιχθυοπωλεία καταφέρνουν και βγάζουν το μεροκάματο τους και ικανοποιούν τους καταναλωτές.
Βέβαια οι διατροφικές συνήθειες τον τελευταίο χρόνο έδειξαν να αλλάζουν λόγω οικονομικής στενότητας, καθώς οι περισσότεροι αγοράζουν μικρά ψάρια, όπως αθερίνα, σαρδέλα ή γαύρο.
Τα ψαράδικα από την πλευρά τους προσπαθούν να μειώσουν όσο περισσότερο μπορούν τις τιμές και να προσφέρουν στον καταναλωτή την ευκαιρία να αγοράσει περισσότερες ποσότητες, ωστόσο οι πιο πολλοί είναι διστακτικοί και επιλέγουν λίγα και καλά.
Αρκετοί πάντως είναι εκείνοι που ειδικά τη φετινή χρονιά προτιμούν ψάρια από ιχθυοκαλλιέργειες, τα οποία έχουν πιο οικονομικές τιμές.

Πηγή: http://imerazante.gr/