Θανατώθηκε ψάρι το οποίο θαύμασαν πάνω από 208 εκατομμύρια μάτια

Δεν είχε την τύχη να ζήσει σε γλυκό νερό, όπως ήταν ο προορισμός του, ωστόσο τον τίμησαν περισσότεροι από 104 εκατομμύρια επισκέπτες του ενυδρείου Shedd στο Σικάγο, από το 1933 μέχρι την περασμένη Κυριακή, όταν και θανατώθηκε λίγο πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.

 
 

Ο Granddad, «παππούς» στα ελληνικά, έφτασε στις ΗΠΑ το 1933 από ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας. Το δίπνοο αυτό ψάρι υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 10 έτων όταν «εγκαταστάθηκε» στο ενυδρείο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια την ακριβή του ηλίκία.

Αυτά που, ωστόσο, γνωρίζουμε, είναι ότι οι δίπνοοι είναι από τα αρχαιότερα ψάρια (υπολογίζεται ότι βρίσκονται στον πλανήτη εδώ και τουλάχιστον 400 εκατ. χρόνια), ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα 100 χρόνια ζωής και ότι τα χαρακτηριστικά τους δεν έχουν διαφοροποιηθεί καθόλου τα τελευταία 100 εκατ. χρόνια.

Οπως γράφει η βρετανική Metro, ο Granddad, ο οποίος φέρεται να προέρχεται από τα ποτάμια των Queensland στην Αυστραλία, αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, τα όργανά του υπολειτουργούσαν και δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του ενυδρείου να οδηγηθούν στην απόφαση να τον θανατώσουν

Διαβάστε περισσότερα στο : http://www.cnn.gr