Το Shimano Torium 14 στο…μικροσκόπιο!

από τον aka

Βασικά χαρακτηριστικά

Αυτό το “καρούλι” αποτελεί μέρος μιας νέας γενιάς μηχανών ψαρέματος για καλάμι, από τον ηγέτη της βιομηχανίας Shimano. Πρόκειται για έναν τροχό πολλαπλασιαστή υψηλής ταχύτητας που είναι ιδανικός για ψάρεμα με βάρκα, κάτι που θα αρέσει ιδιαίτερα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Ένα χαρακτηριστικό που παρατηρήσαμε αμέσως ήταν το ενιαίο πλαίσιο από αλουμίνιο, κομμάτι, που προσδίδει απίστευτη δύναμη στο σχέδιο. Το Torium 14 έχει επίσης ρυθμιζόμενη λαβή, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε όλη τη δύναμη που χρειάζεστε όταν βρίσκεστε στη μέση ενός “συναρπαστικού αγώνα”. Το Torim Shimano 14 θα εκτελέσει την “δουλειά” του θαυμάσια ακόμα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Περισσότερα για το Shimano Torium 14

Η σειρά Torim Shimano 14 είναι πιθανό να υπερβεί τις απαιτήσεις ακόμη και του πιο έμπειρου ψαρά. Εκτιμάται ιδιαίτερα το φυγοκεντρικό του σύστημα πέδησης. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας ψάρας, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος “Super Stopper”, 3 ρουλεμάν με αντοχή στη διάβρωση, ένα ρυθμιζόμενο κλικ, και σύρσιμο με αστέρι. Δεν ήμασταν εξοικειωμένοι με το χαρακτηριστικό Super Stopper, οπότε και το κοίταξαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάθαμε ότι βρίσκεται μόνο στους τροχούς της Shimano και είναι ένα άμεσο σύστημα αντεπιστροφής που εξαλείφει όλα τα back-play στη λαβή. Το αποτέλεσμα; Δυνατότητα άμεσης ρύθμισης του άγκιστρου από ένα εξαιρετικά καλά εξοπλισμένο αλιευτικό εργαλείο, το οποίο είναι σαφώς κατασκευασμένο με εξαιρετικά αυστηρές ανοχές, για να εξασφαλίσει τη μέγιστη δύναμη, την ανθεκτικότητα και την απόδοσή του!

Τελικές μας σκέψεις για το Torium 14

Το Torium 14 διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται HEG, το οποίο σημαίνει “High Efficiency Gearing- Εξοπλισμός υψηλής απόδοσης“.  To HEG προσφέρει μια εκπληκτικά γρήγορη ανάκτηση, σε συνδυασμό με μια αξιοσημείωτη ποσότητα ροπής. Βελτιώνοντας περαιτέρω τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του κυλίνδρου, διαπιστώσαμε ότι τα εργονομικά χαρακτηριστικά λαβής του Septom παρέχουν μια σίγουρη λαβή, ακόμα και όταν είναι βρεγμένα. Επιπλέον, ο κύλινδρος διαθέτει 2 ειδικά επεξεργασμένα ρουλεμάν αντι-σκουριάς A-RB, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι αντιστέκονται στη διάβρωση, περισσότερο από 10 φορές καλύτερα από τα τυπικά “έδρανα”. Οι μηχανικοί της Shimano έχουν σκεφτεί τα πάντα! … ακόμη και οι ροδέλες που κατασκευάζονται από ένα ιδιόκτητο υλικό για να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα του κυλίνδρου. Τέλος, η ακρίβεια των “κλικ” με το σύμβολο του αστεριού, μας επέτρεψε να προσαρμόσουμε την οπισθέλκουσα σε μετρήσιμες προσαυξήσεις.

Για την απόλυτη λύση στη θαλάσσια αλιεία, σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στο Shimano Torium 14!

Για αγορά Torium 14 μπορείτε να δείτε στο amazon:

Περισσότερα για : Shimano Torium 14