Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 13:00 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύμης από Λ/Σ Σκύρου για περιστατικό βύθισης Ελληνικού Επαγγελματικού Αλιευτικού σκάφους ονόματι «ΤΟ ΝΥΦΙ», λόγω μηχανικής βλάβης, με δύο επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή «Στόμα» Νήσου Σκύρου.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες του προαναφερόμενου σκάφους οι οποίοι και εμφανίστηκαν αμέσως στο λιμενικό κατάστημα της Σκύρου παραδέχθηκαν ότι κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου και ενώ έπλεαν δυτικά της Νήσου Βαλάξας λόγω αιφνίδιας επιδείνωσης καιρικών συνθηκών με συνεχή εισροή θαλάσσιου ύδατος (κυματισμού) στο σκάφος τους, γέμισε με θαλάσσια ύδατα με αποτέλεσμα την σβέση του κινητήρα.

Η συγκράτηση του σκάφους από την πόντιση της άγκυρα δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα με αποτέλεσμα το σκάφος να παρασυρθεί ακυβέρνητο και να προσκρούσει στα βράχια όπου και τελικά βυθίστηκε.

Οι δύο έλληνες αλιείς επιβαίνοντες (συνιδιοκτήτες) κατάφεραν να αποβιβασθούν και να εξέλθουν στην βραχώδη ακτή χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Επιπρόσθετα παραδέχτηκαν ότι δεν ενημέρωσαν ως έπρεπε την Λ/Σ Σκύρου από αμέλεια.

Αμέσως σκάφος του Λιμενικού μετέβη στην θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου όπου και διαπίστωσαν το γεγονός ελέγχοντας για τυχόν ρύπανση επ΄ αυτού με αρνητικά αποτελέσματα.

Από Λιμενικό Κατάστημα Σκύρου κατόπιν σχετικών διαταγών Εισαγγελέα Χαλκίδας και Λιμενάρχη Κύμης διενεργείτε προανάκριση ενώ προέβη και σε επιβολή νόμιμων διοικητικών κυρώσεων στους δύο επιβαίνοντες συνιδιοκτήτες.

Πηγή : http://www.eviaportal.gr