Γράφει ο Πέτρος Ν.

Όσοι ζούνε στην Ν. Κάλυμνο, το θέμα που θα αναπτύξω συντόμως στις παρακάτω γραμμές δεν θα τους φανεί πρωτόγνωρο. Γνωρίζω ότι αυτό το μπλόγκ ασχολείται με την θάλασσα και το ψάρεμα, όμως θα ήθελα να σας μεταφέρω αυτή την μουσική εμπειρία, που ναι μεν εκ πρώτης όψης μοιάζει να ξεφεύγει απ το θέμα, αλλά εάν δώσετε την πρέπουσα προσοχή για να το ακούσετε, θα διαπιστώσετε και μόνοι σας γιατί αυτό το τραγούδι, ακούγετε μέχρι σήμερα στα περισσότερα καΐκια των Καλύμνιων ψαράδων.

Πρόκειται λοιπόν για ένα παρά πολύ όμορφο τραγούδι με την ονομασία: Μικρή μου πατρίδα το οποίο γράφτηκε και μελοποιήθηκε για μια θεατρική παράσταση στην Ν. Κάλυμνο με τον τίτλο:  “Το Μιρμιζέλι” (η Καλύμνικη Ελληνική σαλάτα)

Εξαιρετικός στίχος – μουσική  και  μια πολύ καλή ερμηνεία δικαιολογούν απόλυτα αυτό που λέει και ο ίδιος ο στίχος:

Μικρή μου πατρίδα ριγμένη στη θάλασσα,

στην πρώτη ματιά μου φαινόσουν Παντάνασσα,

τη πρώτη ρυτίδα στα μάτια σου διάβασα,

μικρή μου πατρίδα, μικρή μου πνοή.

 

Έτυχε αποσπασματικά να το ακούσω πριν περίπου 4 χρόνια ψαρεύοντας στο καΐκι ενός φίλου μου και ομολογώ ότι σπάνιως ένα τοπικό τραγούδι μου άρεσε τόσο πολύ από το πρώτο άκουσμα! Ελπίζω και σε εσάς!  Ο σκοπός μου δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων η οποιαδήποτε προβολή του, απλά αφιερώστε και εσείς 5 λεπτά από το χρόνο σας, για να διαπιστώσετε και μόνοι σας γιατί το συγκεκριμένο τραγούδι, έχει μένει διαχρονικό, σε όλους εκείνους που είχαν την τύχη να το ακούσουν:

Video Rating: N/A