Οι αλιείς του Βόλου και των γύρω περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ο Παγασητικός κόλπος έχει απαγορευτικό για το ψάρεμα μετά την κακοκαιρία Daniel που πλήγωσε την περιοχή. Οι απώλειες και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αλιείς είναι σημαντικές, αλλά η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν τους αφήνει μόνους τους σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, που είναι υπεύθυνος για θέματα αλιείας, συναντήθηκε πρόσφατα με αλιείς της περιοχής στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Στη συνάντηση αυτή, ενημέρωσε τους αλιείς ότι, παρά την απαγόρευση για το ψάρεμα στον Παγασητικό κόλπο, το υπουργείο εξετάζει ήδη διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία για να τους υποστηρίξει σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Η δέσμευση του υφυπουργού Κελέτση για την υποστήριξη των ψαράδων αποτελεί σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν λόγω της απαγόρευσης του ψαρέματος. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ερευνά την δυνατότητα χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης και άλλων μέτρων για να βοηθήσει τους αλιείς να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας.

Παράλληλα, η κατάσταση της ύδρευσης στην περιοχή εξακολουθεί να είναι αβέβαιη. Οι κάτοικοι του Βόλου περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των ελέγχων για να μάθουν αν το νερό από τη βρύση θα είναι κατάλληλο για χρήση, αλλά δεν υπάρχει σαφής πληροφορία για το πότε ακριβώς θα επανέλθει η ύδρευση στην περιοχή.

Η κυβέρνηση δείχνει την προθυμία της να στηρίξει τους πολίτες και τους αλιείς της περιοχής σε αυτήν την δύσκολη περίοδο και συνεχίζει να εργάζεται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel. Η ελπίδα είναι ότι οι αλιείς και οι κάτοικοι θα μπορέσουν να ανακτήσουν σύντομα την κανονικότητα στις ζωές τους και να ξεπεράσουν αυτήν την δύσκολη φάση.