Η κατανάλωση ψαριού δύο (2) φορές την εβδομάδα σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στη βόρεια Ιταλία, φαίνεται ότι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου σε σύγκριση με αυτούς που έτρωγαν λιγότερο. Η μελέτη εστίασε στις μορφές καρκίνου σε: ωοθήκες,  οισοφάγο, ενδομήτριο, φάρυγγα, στομάχι, πάγκρεας και στο έντερο.

Μια αντίστοιχη, σουηδική μελέτη σε γυναίκες, έδειξε ότι όσες έτρωγαν δύο ή περισσότερες μερίδες λιπαρών ψαριών (εντός μίας  εβδομάδας) παρουσίαζαν χαμηλότερο κίνδυνο, εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου.

Ένα άλλο άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2012, από ομάδα Κινέζων επιστημόνων, μετά από αποτελέσματα 41 μελετών, έδειξε ότι η κατανάλωση ψαριών δρούσε προστατευτικά στον καρκίνο του εντέρου.

Μία άλλη μελέτη το 2008 στην Πολωνία, η οποία εστίαζε στον καρκίνο του εντέρου του ορθού, έδειξε σημαντική προστασία στα άτομα που κατανάλωναν ψάρι, σε συχνότητα πάνω από δύο φορές την εβδομάδα.

Όμως και στον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, παρουσιάστηκε σημαντική μείωση σε γυναίκες, όπου πριν και μετά από την εμμηνόπαυση, κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα ψαριού.

Επίσης μια ακόμα σημαντική μελέτη έδειξε ότι, καταναλώνοντας πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα ψάρι καθώς/ή συμπληρώματα ιχθυελαίου, είχε την ικανότητα να μειώνει την πιθανότητα μετάστασης.