Μια ιδιοκατασκευή του κ.Θεόδωρου Ντελή για ψάρεμα με τηλεκατευθυνόμενο βαρκάκι, που μας άφησε θετικές εντυπώσεις. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές πληροφορίες του ιδιου, που περιλαμβάνονται στο βίντεο:

ΒΑΡΚΑΚΙ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΙΙ”
Στο αρχικό βίντεο εξήγησα αναλυτικά πως κατασκευάζεται και πως λειτουργεί, το ΒΑΡΚΑΚΙ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”. Στη συνέχεια της επικοινωνίας μας με αυτό το βίντεο, σας παρουσιάζω λεπτομερώς τα διάφορα στάδια και τις παραλλαγές της νέας τηλεχειριζόμενης ιδιοκατασκευής για ψάρεμα από την ακτή και από την βάρκα : ΒΑΡΚΑΚΙ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ II”.

Αυτή η κατασκευή έγινε με την παρότρυνση πολλών θαυμαστών της πρώτης ιδιοκατασκευής και έγινε με πολύ μεράκι. Αυτή η συσκευή είναι στην πραγματικότητα ένα πολυεργαλείο και όχι ένα παιγνίδι. Aς αφήσουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και όλα αυτά που θα περάσουν από το μυαλό μας με αυτή τη συσκευή μπορούν να γίνουν.

Όλα στηρίζονται στην ίδια αρχή. Ο “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ II”, έχει το ίδιο μοτέρ και την ίδια προπέλα που έχει ο απλός ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ και επί πλέον έχει:
Δύο στόμια, ένα για τα ηλεκτρονικά και ένα για την μπαταρία. Τα δύο στόμια ήτανε φοβερή επινόηση. Ο καθένας μπορεί να επέμβει και να αλλάξει τα πάντα π.χ. τα SERVO, το ESC, τον RECEIVER ή να κάνει το Service με επιτυχία.
Η πίσω συστολική τάπα είναι για τον έλεγχο του τιμονιού και έχει τζάμι πλέξιγκλας για άμεσο έλεγχο και εσωτερικά ειδικό διάφραγμα προστασίας των ηλεκτρονικών από τυχόν ατύχημα (Λιώσιμο ή τρύπημα φυσούνας απελευθερωτή πετονιάς).

Όλες οι κατασκευές έχουν θέση για τον αναλάμποντα φανό νυκτός (σωσιβίου). Εμπρός και πίσω βυθιζόμενα LED μπλέ και λευκά αντιστοίχως. Δύο γάντζους (μάπες) για τον ιμάντα μεταφοράς και ειδικές βίδες για την σημαία, την δεύτερη συρτή με καλάμι και για τον ιστό της εφεδρικής πετονιάς για επιστροφή της συσκευής Manual με ασφάλεια 100%, όταν ψαρεύουμε σε ανοικτή θάλασσα, με δεύτερο άτομο.

Η συσκευή ανοίγει και κλείνει με τηλεδιακόπτη μικρής εμβέλειας, οπότε αποφεύγουμε να ανοίγουμε τις τάπες στη θάλασσα. Η υγρασία της θάλασσας είναι ο εχθρός των ηλεκτρικών. Μετά το ψάρεμα πλένουμε το βαρκάκι μας με γλυκό νερό.