Ένας τουρίστας από την Ουγγαρία βρέθηκε αντιμέτωπος με μια δύσκολη κατάσταση καθώς είχε ένα ατύχημα με το καταμαράν του, ενώ βρισκόταν ανοιχτά του λιμανιού του Παλουκίου στην Ηλεία. Η ζωή του βρέθηκε σε κίνδυνο, καθώς παρέμεινε περισσότερες από 17 ώρες στη θάλασσα, μέχρι που αλιείς από την περιοχή τον εντόπισαν και τον διάσωσαν.

Το γεγονός συνέβη σύμφωνα με το patrisnews το μεσημέρι της Παρασκευής (11/08), όταν ο τουρίστας με όνομα Λορέντζο, βρέθηκε αντιμέτωπος με το ατύχημα. Κατάφερε να πιαστεί στο «τραμπολίνο» του καταμαράν, αποφεύγοντας την πτώση στη θάλασσα. Εκεί πέρασε πολλές ώρες μέχρι που αλιείς της περιοχής τον εντόπισαν την επόμενη ημέρα και τον βγάλανε σώο στη στεριά.

Ο Λορέντζο εκφράστηκε ανακουφισμένος για τη διάσωσή του και ευγνώμον προς τους αλιείς που τον βοήθησαν. Τους αποκάλεσε ακόμα και «φίλους» και τόνισε ότι θα τους θυμάται για πάντα. Ο ψαράς Βασίλης Κανδυλιώτης, που εντόπισε τον Λορέντζο, ανέφερε ότι η αντίδρασή του ήταν φυσιολογική και ανθρώπινη, κάνοντας ό,τι θα έκανε ο καθένας σε μια ανάλογη κατάσταση.

Αυτή η συναρπαστική ιστορία αφηγείται τον αγώνα ενός τουρίστα για επιβίωση και την ανθρωπιά των τοπικών αλιέων που τον διάσωσαν, αφήνοντας ένα διαχρονικό μήνυμα ευγνωμοσύνης και φιλίας.