Σοβαρές καταγγελίες για ανεξέλεγκτη παράνομη αλιεία από Τούρκους ψαράδες εντός ελληνικών χωρικών υδάτων φέρνει στο φως το DEBATER, προκαλώντας οργή και απογοήτευση στους Έλληνες αλιείς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον 10 τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντοπίστηκαν να ψαρεύουν σε απόσταση αναπνοής από το Φαρμακονήσι, μόλις 1,5 μίλι μακριά από τις ελληνικές ακτές.

Βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα καταγράφει ένα από τα τουρκικά σκάφη να δραστηριοποιείται προκλητικά, με Έλληνες ψαράδες από την Κάλυμνο και την Λέρο να βιώνουν καθημερινά την αποθράσυνση των γειτόνων.

Η περιοχή του “τριγώνου” Ίμια-Καλόλιμνος-Φαρμακονήσι έχει μετατραπεί σε άντρο παράνομης αλιείας, με τους Τούρκους ψαράδες να αδιαφορούν για τα ελληνικά σύνορα.

Σύμφωνα με ψαράδες, η λεία τους καταλήγει στην ελληνική αγορά, με ασυνείδητους να “ελληνοποιούν” τα ψάρια και να τα πουλούν σε υψηλές τιμές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αδράνεια των αρμοδίων έχει οδηγήσει τους Έλληνες ψαράδες σε απόγνωση, οι οποίοι ζητούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.