Η τοπική εφημερίδα “ΘΑΡΡΟΣ” στην Καλαμάτα αποκαλύπτει έναν “στραβό δρόμο” που έχουν χαράξει οι πολίτες σε διάφορους τομείς της εργασίας. Η ανησυχητική κατάσταση είναι ότι πλέον υπάρχουν πολλές εργασίες, όπου δεν βρίσκουνε Έλληνες να αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους και είναι πλέον εμφανές ότι εξαρτώνται από τους ξένους.

Δεν υποδηλώνετε φυσικά στους χιλιάδες αλλοδαπούς που εργάζονται στη χώρα, αλλά εστιάζετε στον κλάδο της αλιείας, όπου η εφημερίδα καταγράφει την απουσία Ελλήνων ψαράδων. Παρουσιάζεται η περίπτωση της οικογένειας Ρεσβάνη, που κατέχει το αλιευτικό σκάφος «ΜΙΧΑΗΛ». Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μόνο ο καπετάνιος είναι Έλληνας, ενώ οι υπόλοιποι ψαράδες είναι Αιγύπτιοι. Ο ιδιοκτήτης εξηγεί ότι δυσκολεύονται να βρουν Έλληνες ψαράδες για εργασία στον τομέα.

Η έλλειψη Ελλήνων εργατών στον τομέα της αλιείας προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. Αν οι Αιγύπτιοι ψαράδες αποφασίσουν να φύγουν, η αλιεία στην Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα, καθώς σε πολλά σκάφη οι ψαράδες είναι Αιγυπτιακής καταγωγής. Υπογραμμίζεται επίσης η σημασία της συμφωνίας με την Αίγυπτο που επιτρέπει την πρόσληψη αλλοδαπών ψαράδων.

Το πρόβλημα της έλλειψης Ελλήνων εργατών εκτείνεται σε διάφορους τομείς της οικονομίας και παρουσιάζει μια γενικότερη κατάσταση σε όλη τη χώρα. Η ανάγκη για εργατικά χέρια είναι επιτακτική για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα στο:tharrosnews.gr