Ήταν 7 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν συνελήφθησαν ψαράδες απο τις Λιμενικές αρχές για, για υπεραλίευση δολώματος.

Σύμφωνα με το evianews.com, το σκάφος είχε υπεραλιεύσει δολώματα είδους ολοθούριο.  Από την υπηρεσία κατασχέθηκε ποσότητα 500 ατόμων ολοθούριων ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. 

 


Τι είναι το ολοθούριο

Το σώμα τους είναι κυλινδρικό ως σκωληκοειδές. Έχουν μαλακό δέρμα και παχύ, με μικρά πλακίδια από ασβεστόλιθο. Αυτά είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Το στόμα βρίσκεται στο ένα άκρο του κυλινδρικού σώματος και περιβάλλεται από στεφάνι. Αυτό το στεφάνι φέρει 10-30 αισθητήριες κεραίες, οι οποίες συστέλλονται.Στο άλλο άκρο του σώματός τους υπάρχει η έδρα και κατά μήκος του σώματος, τα ολοθουροειδή φέρουν πέντε σειρές από βαδιστικούς ποδίσκους.Οι ποδίσκοι που βρίσκονται στο επάνω μέρος του σώματος συντελούν στην αναπνοή και είναι επίσης όργανα αφής.
Το αίμα των ζώων περιέχει βανάδιο για την ένωση και την μεταφορά του οξυγόνου. Για το λόγο αυτό, το αίμα των θαλασσινών αγγουριών έχει χρώμα κίτρινο