Σε αγωνία βρέθηκαν δύο ερασιτέχνες ψαράδες το απόγευμα της Πέμπτης, όταν το σκάφος τους παρουσίασε βλάβη και έπλεε ακυβέρνητο στην περιοχή της παραλίας Κουλούρας στη Λάρισα. Η άμεση επέμβαση της Ελληνικής Ακτοφυλακής έδωσε τέλος στην αγωνία τους, καθώς το σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Στομίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακτοφυλακής, το μεσημέρι της Πέμπτης η Λιμενική Αρχή Αγίου Κάμπου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για την ακυβερνησία ενός ερασιτεχνικού σκάφους στην περιοχή της παραλίας Κουλούρας.

Χωρίς χρονοτριβή, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κάμπου έστειλε στο σημείο το επαγγελματικό-αλιευτικό σκάφος “ΝΙΚΟΣ” Σ.Θ. 795, με στέλεχος της Λιμενικής Αρχής να επιβαίνει. Με τη συνδρομή του “ΝΙΚΟΣ”, το ακυβέρνητο σκάφος κατόρθωσε να φτάσει με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Στομίου.

Οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν καλά στην υγεία τους, μια ευχάριστη εξέλιξη που οφείλεται στην έγκαιρη επέμβαση και τον επαγγελματισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Αξίζει να τονιστεί η σημασία της άμεσης ενημέρωσης των αρμοδίων αρχών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στη θάλασσα. Η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να σώσει ζωές, γι’ αυτό και οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν και να ακολουθούν τις διαδικασίες που προβλέπονται.