Στα Ψακούδια της Χαλκιδικής, ένα τρομακτικό θέαμα προβάλλεται στο προσκήνιο με τον ξέβρασμα εκατοντάδων νεκρών ψαριών σε μια λιμνοθάλασσα. Η κατάσταση αυτή αναφέρθηκε από το GRTimes και τους κατοίκους της περιοχής.

Τα ψάρια φέρεται ότι έχουν εγκλωβιστεί λόγω της αποκοπής της ροής προς τη θάλασσα λόγω της χαμηλής στάθμης νερού. Εκτιμάται ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να συνδέεται με τον ευτροφισμό, προκαλώντας το μαζικό θάνατο των ψαριών.

Υπάρχει επίσης η υπόθεση ότι η αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας, λόγω της κλιματικής αλλαγής, ενδέχεται να είναι μια από τις αιτίες. Φέτος, η θερμοκρασία της Μεσογείου έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και ο υδράργυρος έχει φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου, θέτοντας σε κίνδυνο τη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Για να διερευνηθεί η αιτία πίσω από αυτό το φαινόμενο, προγραμματίζεται επιτόπια αυτοψία και εργαστηριακή ανάλυση από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Στόχος είναι να εξακριβωθεί εάν υπάρχει ρύπανση των υδάτων που ενδέχεται να συμβάλει στην κατάσταση αυτή. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αναμένεται να φωτίσουν τον λόγο πίσω από τον μαζικό θάνατο των ψαριών.