Οι ψαράδες της Μηχανιώνας πραγματοποίησαν εκδήλωση αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Οι ψαράδες έφτασαν με τις μηχανότρατες τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στους αγρότες.

Τα μέλη του συλλόγου αλιέων «Η Αγία Παρασκευή» τονίζουν πως τα αιτήματά τους είναι ταυτόσημα με αυτά των αγροτών. Ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και για την δίκαιη τιμή των ψαριών στον καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, οι ψαράδες αναφέρουν πως το κόστος παραγωγής των ψαριών έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Τα δίχτυα, τα καύσιμα και τα κιβώτια έχουν ακριβύνει, με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να είναι πλέον δυσβάσταχτο. Επιπλέον, τα ψάρια που αλιεύονται φεύγουν από τα χέρια των αλιέων σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές που πληρώνει ο καταναλωτής.

Η εκδήλωση αλληλεγγύης των αλιέων της Μηχανιώνας αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία, που δείχνει την αλληλεγγύη και την κοινή πορεία των αγροτών και των αλιέων. Οι δύο αυτές κατηγορίες επαγγελματιών αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής και η χαμηλή τιμή των προϊόντων τους στον καταναλωτή.