Από τις τέσσερις το ξημέρωμα ετοιμάζουν τα καΐκια τους και βγαίνουν στα ανοιχτά. Για αρκετές ώρες παλεύουν με αντίξοες συνθήκες για να ζήσουν και να πουλήσουν την ψαριά τους.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και το παραδέχονται όσοι λίγοι έχουν απομείνει να κάνουν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Πολλοί το κάνουν πια για χόμπι, καθώς οικονομικά δεν τους αποφέρει τα προς το ζην. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που το έχουν ξεκινήσει για πολλά χρόνια και συνεχίζουν ακάθεκτοι, κόντρα σε οικονομική κρίση και κακοκαιρία.
Από αρχαιοτάτων χρόνων το ψάρεμα ήταν τρόπος επιβίωσης και δουλειάς για πολλούς ανθρώπους. Στην Ζάκυνθο εν έτη 2015, ένα από τα πιο παλιά επαγγέλματα στην χώρα μας περνάει μια κρίση που την παραδέχονται όσοι απέμειναν και παλεύουν με την θάλασσα για ένα μεροκάματο.
Η άποψη των ψαράδων έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς με τον δικό τους κόπο και ιδρώτα παλεύουν για να κρατήσουν ζωντανή μια δουλειά που παραμένει όρθια στο πέρασμα των χρόνων.
Όπως παραδέχονται οι περισσότεροι, το μέλλον είναι δυσοίωνο για το ψάρεμα που ειδικά στα νησιά αποτελεί παράδοση πολλών χρόνων.

Πηγή: http://imerazante.gr/