Όσοι ασχολούνται με το ψαροντούφεκο ή γενικά με την κατάδυση, γνωρίζουν πολύ καλά ότι μετά από μία καταδυτική εξόρμηση απαιτείται η συντήρηση του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε.
Το θέμα είναι… μόνο ή απλή πλύση είναι αρκετή, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε (το δυνατόν) την μακροχρόνια συντήρηση της στολής μας και γενικότερα του εξοπλισμού μας; Την απάντηση σε αυτό ερώτημα έρχονται να την δώσουν δύο καινοτομικά προϊόντα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και μάλιστα …

100% ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Πρόκειται για το RePren conditioner και το Repren Silicone Oil
Στο μικροσκόπιο…
Το RePren conditioner – ειδικό μαλακτικό – για στολές νεοπρέν συντηρεί την ελαστικότητα της στολής και διευκολύνει να φορεθεί. Το RePren conditioner είναι ελληνικό προϊόν, 100% από φυσικές πρώτες ύλες, οικολογικό και φιλικό για τον χρήστη και το περιβάλλον, με ουδέτερο ph, ενώ παρέχει και ήπια αντιβακτηριδιακή δράση. Η εφαρμογή του γίνεται με ψεκασμό ή επάλειψη, κατά προτίμηση στο εσωτερικό της στολής, ανάλογα το υλικό. Σε στολές με φόδρα εσωτερικά ψεκασμός, ενώ στις λείες ή ξυρισμένες εσωτερικά, ψεκάζεται μικρότερη ποσότητα και γίνεται επάλειψη σε όλη την επιφάνεια. Η εφαρμογή του δεν είναι απαραίτητη κάθε φορά μετά το πλύσιμο της στολής.
Το δεύτερο προϊόν, είναι ειδικό λάδι σιλικόνης, σε μπουκαλάκι με στόμιο σταγόνας και με πάρα πολλές εφαρμογές στη συντήρηση και προστασία εξοπλισμού σε θαλάσσιες δραστηριότητες. Το RePren Silicone Oil, όπως είναι η ονομασία του, μπορεί να εφαρμοστεί ως συντήρηση όπου έχουμε κινητά μέρη, τριβές εξαρτημάτων και σαν προστασία σε όλες τις μεταλλικές, ελαστικές και πλαστικές επιφάνειες. Λίγες σταγόνες θα συντηρήσουν το πλαστικό φερμουάρ του σάκου ή της στολής, τα O-ring στεγανοποίησης σε υποβρύχιους φακούς, τον μηχανισμό σκανδάλης στο ψαροτούφεκο ή στο μοτεράκι που έχει το καλάμι ψαρέματος. Στα ανοξείδωτα μέρη του εξοπλισμού (μαχαίρια, βέργες κά) δημιουργεί ένα λεπτό φιλμ προστασίας από το αλάτι και τη διάβρωση.
Οι εντυπώσεις  από το RePren conditioner:
Σύμφωνα με παρατηρήσεις χρηστών, όταν χρησιμοποιήθηκε ακριβώς πριν να φορεθεί η στολή (σε στολή φόδρα/ξυρισμένη) εξαφάνισε τις δυσάρεστες μυρωδιές από ούρα.

Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα και αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στο www.repren.com