Αυτό το καλοκαίρι η πόλη Σητεία στην Κρήτη έχει μια φιλοδοξία: να εισέλθει με μεγάλη λαμπρότητα στο Βιβλίο Γκίνες Κόσμου Ρεκόρ. Το έργο αυτό είναι η δημιουργία μιας υπερμεγέθους κακαβιάς, μιας μαγευτικής και παραδοσιακής μεσογειακής συνταγής, που θα συναρπάσει τους επισκέπτες και θα συγκεντρώσει την προσοχή από όλον τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία προήλθε από τον αφοσιωμένο δήμαρχο της πόλης, κ. Γιώργο Ζερβάκη, ο οποίος προσωπικά ανέλαβε να οργανώσει το επικό γεγονός. Έχοντας ανοίξει πρόσκληση προς όλους, μέσω του Ράδιο Κρήτη, καλεί όλους τους φίλους της κακαβιάς να βρεθούν στην πλατεία της πόλης στις 18 Αυγούστου, όπου και θα λάβει χώρα το εντυπωσιακό γεγονός.

Ο δήμαρχος δήλωσε με χαρά ότι έχουν κατασκευαστεί όλα τα απαραίτητα σκεύη για να υποδεχτούν την κακαβιά σε μεγάλη κλίμακα. Ένα ανοξείδωτο καζάνι με χωρητικότητα 1.600 λίτρων έχει προετοιμαστεί με λεπτομερή φροντίδα, όπου μέσα του θα παρασκευαστούν 800 λίτρα από την πιο νόστιμη κακαβιά που έχει γευτεί ποτέ η Κρήτη. Τα πήλινα σκεύη που θα σερβίρουν το θαλασσινό έδεσμα έχουν προμηθευτεί και θα φέρουν ειδικά λογότυπα για την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.

Ένα οργανωμένο σύνολο επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία συλλογής της γιγαντιαίας ψαριάς που θα χρησιμοποιηθεί για την κακαβιά. Με πάνω από 300 κιλά ψαριών διαφόρων ειδών, η γεύση της παραδοσιακής αυτής συνταγής θα είναι μοναδική και απρόσμενα νόστιμη.

Η προσπάθεια δεν περιορίζεται μόνο στην παρασκευή της κακαβιάς, αλλά ο κ. Ζερβάκης έχει υποβάλλει ήδη το αίτημα στον οργανισμό Guinness World Records για την επίσημη καταχώρηση του νέου ρεκόρ. Όλα τα γραφειοκρατικά έχουν διεκπεραιωθεί και η Σητεία πλέον περιμένει ανυπόμονα τον επίσημο έλεγχο και την επιβεβαίωση του νέου τίτλου στο Βιβλίο Γκίνες.