Μπορεί στις εκβολές του Νέδοντα να υπάρχει έλος και περιβαλλοντικό ζήτημα, όμως η ακτή είναι ιδανική για ψάρεμα. Ερασιτέχνες ψαρεύουν καθημερινά στην περιοχή, όπως χθες που υπήρχαν παρατεταγμένα πάνω από 10 καλάμια.

Ο Γιώργος Ψυχογιάννης που είναι τακτικός ψαράς στις εκβολές του Νέδοντα, μας είπε ότι «έρχομαι καιρό εδώ» και σημείωσε: «Είναι καλά, πιάνω ό,τι ψάρι κυκλοφοράει. Από τσιπούρες και ελιές μέχρι μουρμούρες και χταπόδια».

Ο Γιάννης Βαλσαμάκης μας ενημέρωσε ότι «εδώ έχω έρθει τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν πιάνω τίποτα, δεν υπάρχουν ψάρια» και πρόσθεσε: «Πήγαινα κυρίως στη Δυτική Παραλία, μετά τις βενζίνες, αλλά έπειτα από τις πλημμύρες είχε βρομιά».

Ο Αποστόλης που κατάγεται από την Κοζάνη και μένει στη Μεσσήνη, ήταν εκεί χθες για πρώτη φορά. Μας είπε ότι «ήρθα εδώ σήμερα, αλλά δεν έχει τίποτα» και πρόσθεσε: «Ψαρεύω παντού. Στην άλλη πλευρά, σε Ελαία, Αγιαννάκη, Καλό Νερό και Κυπαρισσία έχει ψάρια. Εχω πιάσει τσιπούρες, σαργούς και άλλα είδη. Πάω και στην Μπούκα και στον Αγιο Ανδρέα».

Αναδημοσίευση απο: https://www.eleftheriaonline.gr