Ήρθε η ώρα των προστίμων για τους επαγγελματίες αλιείς της Βάρκιζας, ως συνέπεια εφαρμογής του νέου Κανονισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου από τη Διοίκηση Κωνσταντέλλου. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στις 7.30 μ.μ. στο δημαρχείο της Βούλας καλείται να αποφασίσει για επιβολή προστίμου «λόγω αυθαίρετου ελλιμενισμού» σε ιδιοκτήτες τεσσάρων σκαφών.

Οι εισηγήσεις των υπηρεσιών δίνουν περιθώριο στο Δημοτικό Συμβούλιο να επιβάλουν πρόστιμο ως και 5.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση, λόγω έλλειψης άδειας!

Η συζήτηση αυτή έρχεται ως συνέχεια μιας προηγούμενης θυελλώδους συνεδρίασης κατά την οποία η δημοτική αρχή αποφάσισε να τροποποιήσει τον Κανονισμό επιβάλλοντας για πρώτη φορά τέλη.

Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η μία περίπτωση αφορά καρκινοπαθή που νοσηλεύτηκε πρόσφατα, άλλη περίπτωση αφορά υπάλληλο του Δήμου που δεν γνώριζε καν τη διαδικασία αλλά και ένα μέλος του Συλλόγου Επαγγελματικών Αλιέων που δηλώνει πως ουδέποτε ο Δήμος τον ενημέρωσε για την υποχρέωση έκδοσης άδειας.

Όλη η ημερήσια διάταξη της συνερδίασης έχει ως εξής:

1. Έγκριση 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2017 του Ο.Α.Π.Π.Α.

2. Κατανομή (Β΄2017) ποσού 58.272,46€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

3. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού του έργου: “Ανακατασκευές Δημοτικών Κτιρίων”

4. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού του έργου: “Ανακατασκευή και βελτίωση κτιρίων και λειτουργικών υποδομών κοιμητηρίου Βάρης”.

5. Λήψη απόφασης περί ορισμού τόπου και χρόνου διεξαγωγής κλήρωσης για την παραχώρηση θέσης περιπτέρου στους (3) δικαιούχους περιπτέρων κατηγορίας Α.με.Α., πολυτέκνων και πολεμιστών Κύπρου.

6. Λήψη απόφασης για την ανανέωση της θητείας των μελών της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού με τους αναπληρωτές τους.

7. Αύξηση ωραρίου εργασίας της Παρασκευοπούλου Σωτηρίας του Γεωργίου προσωπικού Ι.Δ.Α.Χ και βαθμού Δ΄ από μερικής απασχόλησης σε πλήρους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4368/2016.

8. Επιβολή προστίμου λόγω αυθαίρετου ελλιμενισμού του σκάφους “Σωτήρη-Μαρία” με αρ. νηολογίου “ΛΜ520” της Παλαμιανάκη Μαρίας στο Μόλο Αλιέων Βάρκιζας.

9. Επιβολή προστίμου λόγω αυθαίρετου ελλιμενισμού του σκάφους “ΑΕΤΟΣ” με αρ. νηολογίου “ΝΠ 7370” του Φαρμάκη Σταύρου στο Μόλο Αλιέων Βάρκιζας.

10. Επιβολή προστίμου λόγω αυθαίρετου ελλιμενισμού του σκάφους “ΝΤΑΪΑΝΑ”με αρ. νηολογίου “ΣΠ 201”, της Σοφίας του Μενελάου και Εσκίογλου Μιχαήλ στου Χαραλάμπου στο Μόλο Αλιέων Βάρκιζας.

11. Επιβολή προστίμου λόγω αυθαίρετου ελλιμενισμού του σκάφους “ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ” με αρ. νηολογίου “ΛΠ 3117 θ” του Γιαννακουδάκη Γεωργίου του Ελευθερίου στο Μόλο Αλιέων Βάρκιζας.

12. Επιβολή προστίμου στην εταιρεία ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Ε.Δ. ΔΡΑΓΙΝΗ Α.Ε”.

13. Καθορισμός αμοιβής Δικηγόρου, για παράσταση και εκδίκαση ενστάσεων του άρθρου 7 του Ν. 2308/1995 και υποβολή υπομνημάτων επί ενστάσεων αυτών, που αφορούν στην δασική έκταση των 124 στρεμμάτων στην περιοχή Πανοράματος Βούλας.

14. Περί κοπής ευκαλύπτου στο πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος & Κονδύλη στην Δ.Ε. Βούλας.

15. Έγκριση κοπής πεύκου στο πεζοδρόμιο επί της οδού Καβάφη 17 στην Δ.Ε. Βούλας.

16. Έγκριση κοπής πεύκου επί της οδού Παλαμά και παραπλεύρως της πλατείας Τζάιδα στην Δ.Ε. Βούλας.

 

Πηγή : http://3vita.gr