Τα social media βρίσκονται σε πυρετό συζητήσεων τις τελευταίες ώρες λόγω ενός σοκαριστικού βίντεο που κυκλοφορεί από ένα μαγαζί στην Κάρπαθο. Οι πολίτες έχουν αναστατωθεί από τις αποκαλύψεις αυτού του βίντεο, που δείχνει έναν σκληρό βαθμό κακοποίησης ζώων, με αντίδραση από την τοπική κοινότητα και τις αρχές.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media, αποκαλύπτεται μια ανεξήγητη σκηνή στην κουζίνα ενός τοπικού καταστήματος, το οποίο αναγνωρίζεται από την επωνυμία του. Οι μάγειρες του καταστήματος φαίνεται να τηγανίζουν ζωντανά ψάρια, μια ενέργεια που έχει συγκλονίσει το κοινό.

Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή που τα ψάρια ρίχνονται στο αλεύρι, ενώ αυτά φαίνονται να είναι εξαιρετικά ζωντανά. Στη συνέχεια, τα τοποθετούν στο καυτό λάδι, με τα ψάρια να σπαρταρούν αγωνιωδώς. Το πιο αποτρόπαιο είναι οι σχόλια που ακούγονται στο βίντεο, με τους μάγειρες να αναφέρονται στα ψάρια ως “φρέσκα”.

Σύμφωνα με τα Karpathiakanea, το βίντεο αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινότητα, και υπάρχει ήδη ενεργή έρευνα από την αστυνομία της Καρπάθου. Παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου, η κοινή γνώμη απαιτεί δράση και δικαιοσύνη για την κακοποίηση αυτή.

Η περίπτωση αυτή υπενθυμίζει τη σημασία της προστασίας των ζώων και της τήρησης των ηθικών και νομικών προτύπων στη μεταχείρισή τους. Οι πράξεις κακοποίησης ζώων δεν πρέπει να ανεχόμαστε και πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η περίπτωση θα οδηγήσει σε συνειδητοποίηση και σε μέτρα που θα προστατεύσουν τα ζώα στο μέλλον.

 

Πηγή; https://facebook.com/natasabobolaki/videos/238430095463655/