•  

Άκαρπες οι χθεσινές προσπάθειες των αρχών για τον εντοπισμό του 31χρονου δύτη

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι αργά το απόγευμα η γιγαντιαία επιχείρηση που συντονίζει το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας , για εντοπισμό του 31χρονου δύτη Ανδρέα Γιάγκου από την Ερημη που μετέβη χθες το πρωί για ψάρεμα στον Πωμό. 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δύτη, που συνεχίστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων, επανήρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας από ομάδες δυτών της Αστυνομίας και της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς. 

Στη μεγάλη επιχείρηση μετείχαν επίσης ελικόπτερα και άκατοι της Αστυνομίας, άντρες της ΕΜΑΚ της Πολιτικής Αμυνας , δεκάδες εθελοντές, ψαράδες και κάτοικοι της περιοχής. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί εντοπίστηκαν από δύτες μια σημαδούρα με κομμένο το σχοινί και το εφεδρικό ψαροτούφεκο του Γιάγκου, ενώ το μεσημέρι ανασύρθηκε το δεύτερο ψαροντουφεκο του στην τρίαινα του οποίου υπήρχε ένα μεγάλο ψάρι. Στο ψαροντούφεκο υπάρχει κάμερα και φαίνεται ότι το χρησιμοποίησε σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από την ακτή. 

Ο 31χρονος που είναι πατέρας δυο ανηλίκων παιδιών μετέβει για ψάρεμα μόνος χθες στις 7 το πρωί στον Πωμο και όταν το απόγευμα δεν επέστρεψε μέλη της οικογένειας του άρχισαν να τον αναζητούν και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Το κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκε μέσα στο όχημα του που ήταν σταθμευμένο στην παραλία του Πωμου. 

Πηγή : http://www.ant1iwo.com