Ένας έμπειρος ερασιτέχνης ψαράς από την Κρήτη, ο Νίκος Εικοσιπεντάκης, έπιασε το μεγαλύτερο μαγιάτικο που έχει πιαστεί ποτέ στις ελληνικές θάλασσες. Το ψάρι, που ζύγιζε 51,5 κιλά, εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Ηρακλείου.

Ο κ. Εικοσιπεντάκης ψάρευε με την τεχνική μολύβι φύλακα, έχοντας δολώσει ζωντανό καρβούνι, ένα “δόλωμα” που συνηθίζουν να κυνηγούν τα μεγάλα μαγιάτικα. Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, ένιωσε ένα δυνατό χτύπημα στο καλάμι του. Η πρώτη του εκτίμηση ήταν ότι είχε πιάσει ένα μαγιάτικο 20 περίπου κιλών, αλλά η αντίσταση του ψαριού ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Το αγκίστρι του κ. Εικοσιπεντάκη λύγισε από τη δύναμη του μαγιάτικου, αλλά ο ψαράς κατάφερε να το κρατήσει στο καλάμι του. Μετά από μια μάχη που κράτησε μόλις 15 λεπτά, το ψάρι βγήκε στην επιφάνεια και ο κ. Εικοσιπεντάκης έμεινε άναυδος από το μέγεθός του.

«Ήταν μια απίστευτη εμπειρία», δήλωσε ο κ. Εικοσιπεντάκης στο τοπικό ειδησεογραφικό μέσο. «Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να πιάσει ένα τόσο μεγάλο ψάρι. Ήταν το πιο μεγάλο που έχω πιάσει ποτέ, και παράλληλα, το πιο εύκολο».

Η σύλληψη του μαγιάτικου από τον κ. Εικοσιπεντάκη είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένας ψαράς από την Κέρκυρα, ο οποίος το 2019 έπιασε ένα μαγιάτικο βάρους 50 κιλών.

Η θάλασσα κρύβει πάντα εκπλήξεις, και αυτό κάνει το ψάρεμα τόσο συναρπαστικό. Οι ψαράδες πρέπει πάντα να είναι προετοιμασμένοι για οτιδήποτε, γιατί ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα πιάσεις.

Πηγή:https://www.boatfishing.gr/