Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Γοργόνα Σθενώ» την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε αγώνα ψαρέματος με καλάμια για τα μέλη του συλλόγου στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους. Όπως ανέφερε ο κ. Τάσος Μακρής, πρόεδρος του συλλόγου, το ψάρεμα δεν γίνεται μόνο με τις βάρκες, αλλά και με καλάμια. Έτσι, αρχικά θέλησαν να δώσουν έναν αγώνα ψαρέματος με καλάμια, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαγωνισμός ψαρέματος με βάρκες.
Πρώτος στόχος για τους διαγωνιζόμενους ήταν να ψαρέψουν όσα περισσότερα ψάρια μπορούσαν και να κερδίσουν στο ζύγισμα, και δεύτερος στόχος ήταν η απόλαυση και η επιβράβευση ή, όπως το λένε μεταξύ τους, η «Σαρδελοκατάνυξη»!

Η μέρα δεν ευνόησε τους δεινούς ψαράδες, καθώς τα ψάρια δεν πλησίασαν τα καλάμια και τις απόχες τους. Έτσι, έφυγαν μάλλον απογοητευμένοι, με γραμμάρια στα ψυγεία τους.
Τα ψάρια που θα έπιαναν οι ψαράδες θα τα προσέφεραν σε ενορία της περιοχής για τις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Όταν το ψάρεμα τελείωσε, έγιναν και οι απονομές, όπως ορίζουν οι αγώνες. Πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Χρονόπουλος Χρήστος, δεύτερη η κυρία Γιουβρή Ελένη και το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο κ. Παπακωνσταντίνου Μιχάλης.

Το ψάρεμα, εκτός φυσικά από τα φρέσκα ψάρια, επιβραβεύει τους  ερασιτέχνες με χαλάρωση, ηρεμία, και απόδραση από τη δύσκολη καθημερινότητα. Η ησυχία του λιμανιού ή της ακτής, η προσδοκία του «τσιμπήματος», η αυτοσυγκέντρωση, ο καθαρός αέρας και οι ψεκάδες της θάλασσας γίνονται όλο και πιο ελκυστικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα αρκετοί να επιλέγουν το ψάρεμα ως ένα χόμπι που χαλαρώνει και –αν είναι καλός ο ψαράς ή τυχερός- γεμίζει και το τραπέζι.

Video:

Διαβάστε περισσότερα και δείτε εικόνες στο: Arcadia Portal