Ο μυστηριώδες θρύλος του Λοχ Νες συνεχίζει να σαρώνει τη φαντασία μας για δεκαετίες και το πρόσφατο Σαββατοκύριακο δεν αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς περισσότεροι από 2.000 ερασιτέχνες ερευνητές συμμετείχαν στη μεγαλύτερη αποστολή αναζήτησης του μυθικού τέρατος από το 1972.

Οι κυνηγοί του Λοχ Νες δηλώνουν περηφάνια για τις νέες θεάσεις που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς φαίνεται ότι είναι ακόμη πιο κοντά στην αποκάλυψη του μυστηριώδους πλάσματος.

Σύμφωνα με αναφορές από την Daily Mail, οι έρευνες αυτές οδήγησαν σε τρεις σημαντικές θεάσεις, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου βίντεο που τραβήχτηκε με χρήση ενός drone θερμικής απεικόνισης. Ένα εξερευνητικό συνεργείο καταφέρθηκε να καταγράψει το πλάσμα που μοιάζει με χέλι να περιστρέφεται αργά στην επιφάνεια του Λοχ Νες, πριν εξαφανιστεί ξανά κάτω από τα νερά.

Ακόμη, ένας 58χρονος δημόσιος υπάλληλος ανέφερε ότι είδε τη “Νέσι” να κολυμπά στη λίμνη και κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες που πιστεύει ότι απεικονίζουν το παγκοσμίου φήμης τέρας.

Η έρευνα για το Λοχ Νες ξεκίνησε τον Αύγουστο, με εκατοντάδες ερευνητές να συγκεντρώνονται στην περιοχή, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη αναζήτηση του τέρατος τα τελευταία 50 χρόνια.

Μεταξύ των συμμετεχόντων βρισκόταν και ένα κινηματογραφικό συνεργείο από τη βρετανική εταιρεία παραγωγής Dragonfly Films, το οποίο χρησιμοποίησε ένα drone θερμικής απεικόνισης για να αναζητήσει το μυστηριώδες πλάσμα.

Ο παραγωγός του έργου, Tim Whittard, τόνισε τη σημασία της τεχνολογίας θερμικής απεικόνισης και το γεγονός ότι αυτός ήταν ο πρώτος εξερευνητής που την χρησιμοποίησε σε αυτό το μυστηριώδες ταξίδι.