Σε «επικίνδυνη αποστολή» εξελίσσεται το ψάρεμα της τσιπούρας στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων , με τους ειδικούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι η Τουρκία επιδιώκει κλιμακούμενη ένταση με την Ελλάδα με αφορμή τους Έλληνες ψαράδες της Καλύμνου.

Όπως μεταδίδει ρεπορτάζ του STAR , βίντεο που κατέγραψαν Έλληνες ψαράδες , δείχνει, τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή των Ιμίων. Μια τουρκική ακταιωρός δεξιά στην εικόνα, ένα πλωτό περιπολικό του λιμενικού αριστερά και στη μέση αλιευτικά των δυο χωρών, δίνουν μάχη στον πόλεμο της τσιπούρας, καθώς η περιοχή θεωρείται πλούσια στο συγκεκριμένο ψάρι αυτή την εποχή.

Σύμφωνα με εκτίμηση του υποστράτηγου «Είναι σύνηθες και αναμενόμενο ότι θα έχουμε επεισόδια στην περιοχή του Αιγαίου, το αναμένουμε όλοι νομίζω, είναι γεγονός» ενώ από τη μεριά του ο Δήμαρχος Λέρου δηλώνει ότι τίθεται θέμα ασφάλειας για τους Έλληνες ψαράδες .

Που οδηγεί ο «πόλεμος» της τσιπούρας

Σύμφωνα με αναλυτές η Τουρκία επιδιώκει κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή κυρίως μετά την 31η Δεκεμβρίου. Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση πει όχι στην παροχή βίζας για τους τούρκους πολίτες, ο Ερντογάν μπορεί να πραγματοποιήσει την απειλή του για άνοιγμα της στρόφιγγας του μεταναστευτικού. Είναι επίσης πιθανό ο τούρκος πρόεδρος να επιχειρήσει να ανεβάσει το θερμόμετρο και ενόψει της Συνόδου της Γενεύης για το Κυπριακό.

 

Πηγή: NEWPOST