Η οικονομική αβεβαιότητα πλήττει βαθιά την αλιευτική κοινότητα, καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν την αγορά ψαριών λόγω των αυξημένων τιμών. Αν και η σαρδέλα πωλείται στο 1 ευρώ και ο γαύρος στα 3-4 ευρώ στη λαϊκή της Πάτρας, οι πολίτες αντιμετωπίζουν οικονομικές πιέσεις, καταλήγοντας να αδειάζουν τις σακούλες τους στα ψώνια.

Σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το 17,4% του ελληνικού πληθυσμού αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτώχειας, ενισχύοντας τις ενδείξεις για την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών. Η ακρίβεια συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση, ενώ τα χαμηλά εισοδήματα επιδεινώνουν την κατάσταση για τις ελληνικές οικογένειες.

Ο δείκτης φτώχειας, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού, λαμβάνει υπόψη του μόνο την ισοδύναμη δαπάνη για την αγορά, προκαλώντας ανησυχίες για την εξάπλωση των οικονομικών προβλημάτων. Παράλληλα, οι αυξήσεις στις τιμές των ειδών διατροφής οδηγούν τα νοικοκυριά να δαπανούν περισσότερα, ενώ η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος περιορίζει την αγορά αγαθών, εντείνοντας τις οικονομικές δυσκολίες των πολιτών.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ: