Ένας ψαράς στην Τυνησία αντιμέτωπος με σοκαριστικές εικόνες, βλέποντας νεκρούς μετανάστες αντί για ψάρια στα δίχτυα του. Ο 30χρονος Osama Al-Dabibi, που αλιεύει στην ανατολική ακτή της χώρας, αντιμετωπίζει πλέον το ψάρεμα ως μια πρόκληση, αφού δεν γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει στα δίχτυα του.

Σύμφωνα με το BBC, ο ψαράς δήλωσε ότι πρόσφατα εντόπισε τα πτώματα 15 μεταναστών στα δίχτυα του στην περιοχή κοντά στην πόλη Σφαξ. Η αποκάλυψη ενός βρέφους ανάμεσα στα πτώματα αποτελεί τη χειρότερη πτυχή αυτής της τραγωδίας.

“Ξέσπασα σε δάκρυα μπροστά σε αυτήν την τραγωδία”, είπε ο Osama. Ο ψαράς, που ασχολείται με το ψάρεμα από τα δέκα του χρόνια, δήλωσε ότι δεν έχει δει ποτέ τέτοιου μεγέθους τραγωδίες μέχρι σήμερα.

Επίσης, ανέφερε ότι πολλοί από τους συναδέλφους του ψαράδες πούλησαν τα σκάφη τους σε λαθρέμπορους για να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών, προσφέροντας τους υψηλές ανταμοιβές! Ο Osama επέμεινε ότι αρνήθηκε επανειλημμένα να πουλήσει το δικό του σκάφος, διότι φοβόταν ότι κάποιος θα πνιγόταν, και ανέφερε: “Δεν θα μπορούσα ποτέ να συγχωρήσω τον εαυτό μου για κάτι τέτοιο.”

Έτσι, ο ψαράς από την Τυνησία βιώνει ένα ανείπωτο σοκ ανακαλύπτοντας την τραγωδία των νεκρών μεταναστών στα δίχτυα του, μετατρέποντας το ψάρεμα σε μια άγνωστη πρόκληση γεμάτη αβεβαιότητα. Η απόφασή του να μην προδώσει το σκάφος του, σε αντίθεση με τους συναδέλφους του που υποχώρησαν στην παράνομη δραστηριότητα, αποδεικνύει την εσωτερική του αντίληψη και τη δέσμευσή του να αποτρέψει περαιτέρω τραγωδίες στη θάλασσα.