Τα πλάνα που μεταδόθηκαν πρόσφατα και έδειχναν την τουρκική ακτοφυλακή να παρενοχλεί Καλύμνιους ψαράδες κοντά στα Ίμια, είναι παλαιότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Καταπολέμησης Παραπληροφόρησης της τουρκικής προεδρίας.

Η ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε στα ελληνικά, αναφέρει ότι τα πλάνα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2020 και ότι δεν υπάρχει καμία ένταση στην περιοχή αυτή τη στιγμή.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου, ο οποίος ανέφερε ότι τα πλάνα είναι από προηγούμενα χρόνια και ότι η φετινή περίοδος αλιείας τσιπούρας εξελίχθηκε ήρεμα.

Η ανακοίνωση του τουρκικού Κέντρου Καταπολέμησης Παραπληροφόρησης είναι αξιοσημείωτη, καθώς είναι η πρώτη φορά που η τουρκική κυβέρνηση διαψεύδει επίσημα μια είδηση που αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στα ελληνικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πάνος Μαρινάκης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε ότι τα πλάνα είναι παλιά και ότι δεν υπήρξε κανένα νέο συμβάν.

Η είδηση αυτή καταδεικνύει τη σημασία της διασταύρωσης των πληροφοριών από αξιόπιστες πηγές, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξάπλωση παραπληροφόρησης.

Πηγή: