Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 22:40 μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό και την διάσωση δύο ροδιτών που πήγαν για ψάρεμα με βάρκα κοντά στο Πρασονήσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ λίγο μετά τις 10 το βράδυ οι δύο φίλοι, που επέβαιναν σε βάρκα μήκους 4 περίπου μέτρων, επικοινώνησαν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου με συγγενικό τους πρόσωπο και ζήτησαν βοήθεια καθώς η βάρκα τους παρουσίαζε πρόβλημα. Ακολούθησε και δεύτερη επικοινωνία λίγη ώρα αργότερα και ο ένας από τους δύο ζήτησε να επιταχυνθεί η διαδικασία εντοπισμού τους καθώς υπήρχε πρόβλημα όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Αμέσως οι συγγενείς ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και σε ελάχιστα λεπτά απογειώθηκε ελικόπτερο σούπερ πούμα το οποίο διεξάγει έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εκδόθηκε επίσης και έκτακτο σήμα αναζήτησης των δύο ατόμων και της συγκεκριμένης λέμβου, προς όλα τα παραπλέοντα σκάφη νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Στο σημείο σπεύδει αυτή την ώρα και ο περιφερεικός διοικητής του λιμενικού σώματος κος Γιάννης Αργυρίου προκειμένου να εποπτεύσει τις έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή πάντως είναι πολύ καλές και αυτό δίνει ελπίδες για να εντοπιστούν σώοι οι δύο αγνοούμενοι ροδίτες.

Πηγή : http://www.rodiaki.gr