Άλλα έξι σκάφη είχε αρπάξει η σπείρα των Αλβανών

Τουλάχιστον ένας νεαρός Έλληνας συνεργαζόταν με τη συμμορία των Αλβανών που έκλεβε ταχύπλοα σκάφη και τα μετέφερε μέσω Ηπείρου στην Αλβανία, όπου τα πωλούσε… κοψοχρονιά! Ήδη, μετά τη σύλληψη δυο Αλβανών, ταυτοποιήθηκε ένας 20χρονος που αναζητείται, αλλά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα στοιχεία των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Οι έρευνες των ανδρών του τμήματος Ναυπάκτου σε συνεργασία με την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, εξιχνίασαν άλλες έξι κλοπές σκαφών που οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 45 και 21 χρόνων είχαν διαπράξει τους τελευταίους πέντε μήνες. Στο Κορωπί, οι δράστες είχαν αρπάξει το σκάφος ενός 42χρονου με δύο μηχανές από ένα πάρκινγκ, τρία σκάφη με τις μηχανές τους συνολικής αξίας 140.000 ευρώ από συνεργείο σκαφών ενός 30χρονου, το σκάφος ενός 49χρονου με δύο εξωλέμβιους κινητήρες συνολικής αξίας 200.000 ευρώ από ένα συνεργείο σκαφών, ενώ από μια σχολή καταδύσεων στα Καλύβια είχαν κλέψει το φουσκωτό ενός 49χρονου με εξωλέμβια μηχανή αξίας 50.000 ευρώ!

Τρία από τα έξι κλεμμένα σκάφη βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι δυο αλλοδαποί, που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και αντίσταση, συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της Μακύνειας Αιτωλοακαρνανίας, ενώ επέβαιναν σε τζιπ που είχαν κλέψει το προηγούμενο βράδυ από το Κορωπί και μετέφεραν ένα τρέιλερ με ένα ακόμη σκάφος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα