Μετά τη πρόσφατη επιτυχία στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που αλίευε και εξήγαγε παράνομα τα «θαλάσσια αγγούρια» από την περιοχή του Μαλιακού, ήρθε σήμερα μία ακόμη επιτυχία των διωκτικών αρχών στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μη διαταράσσεται το υποθαλάσσιο οικοσύστημα του τροφικού πλέγματος, της βιοποικιλότητας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, της θαλάσσιας ζωής (χλωρίδα, πανίδα), των θαλασσών μας.

Υπάλληλοι του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας, γύρω στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής (13/8) συνέλαβαν δύο κινέζους που επιχειρούσαν αλίευση ολοθουρίων, με τη συνεργασία τεσσάρων ακόμη ατόμων – πιθανότατα ομοεθνών τους – τριών γυναικών και ενός ακόμη άνδρα. Συνολικά κατασχέθηκαν 100 ζωντανά «αγγούρια της θάλασσας», τα οποία και επέστρεψαν άμεσα στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία που θα παραδοθεί στον Εισαγγελέα Λαμίας.

Οι δύο κινέζοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι κάτοικοι Λιβαδειάς και θα ακολουθήσουν έρευνες στα σπίτια τους προκειμένου να βρεθούν περισσότερα στοιχεία για την εγκληματική δράση τους και τους συνεργούς τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ολοθούρια (αγγούρια της θάλασσας) είναι σκουλήκια της θάλασσας τα οποία συγκαταλέγονται στα εχινόδερμα και είναι εξαιρετικό δόλωμα. Στην Κίνα όμως και σε άλλες χώρες είναι πανάκριβα, γιατί τα τρώνε στα πιο ακριβά εστιατόρια, σε απίστευτα υψηλές τιμές, ενώ τα χρησιμοποιούν και για την παρασκευή φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μπορεί να πουληθούν στο εξωτερικό μέχρι και 1.000€ το κιλό.

 

Διαβάστε περισσότερα στο : http://www.newsbeast.gr