Σπαραγμός στην Κρήτη μετά την τραγική κατάληξη των ερευνών για τους δύο αγνοούμενους ψαράδες στα Σφακιά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι άνδρες, ηλικίας 50 και 44 ετών, εντοπίστηκαν νεκροί, αφήνοντας πίσω τους θλίψη και ανείπωτο πόνο στις οικογένειές τους.

Το θλιβερό συμβάν εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι, όταν οι δύο φίλοι, λάτρεις της θάλασσας και της ψαριάς, ξεκίνησαν από το Ρέθυμνο με προορισμό τα Σφακιά. Εκεί, επιβιβάστηκαν στο κανό τους, έτοιμοι να απολαύσουν την ηρεμία και την ομορφιά του τοπίου, ενώ παράλληλα θα γέμιζαν τα καλάθια τους με φρέσκα ψάρια.

Ωστόσο, η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, οι άνεμοι στην περιοχή ξαφνικά ενισχύθηκαν, με αποτέλεσμα το κανό να παρασυρθεί από τα ρεύματα. Αμέσως, οι δύο άνδρες επικοινώνησαν με τις αρχές, περιγράφοντας την δεινή θέση στην οποία βρίσκονταν.

Στιγμιαία κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, με σκάφη του Λιμενικού Σώματος και εναέρια μέσα να σπεύδουν στην περιοχή για τον εντοπισμό τους. Δυστυχώς, λίγες ώρες αργότερα, η επικοινωνία μαζί τους χάθηκε, αφήνοντας λιγοστές ελπίδες.

Τελικά, τα χειρότερα  επιβεβαιώθηκαν. Αρχικά, εντοπίστηκε το κανό του 50χρονου, ενώ λίγο αργότερα, άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν από τη θάλασσα και τις σορούς των δύο άτυχων ψαράδων.

Η είδηση του θανάτου τους σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία, ενώ τα ερωτήματα για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία παραμένουν αναπάντητα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει.

Η ομάδα του psarema.net στέλνει τα  θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους τους