Με ανακούφιση, οι αλιείς του Έβρου είδαν την άρση της απαγόρευσης αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, που τέθηκε σε ισχύ με προηγούμενες αποφάσεις. Η άρση έρχεται με τις ΑΔΑ: 90A07ΛΒ-ΑΑΡ και ΨΑ5Σ7ΛΒ-ΧΛΞ του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Πουλιλιό Ευάγγελο και ισχύει από την Τετάρτη 15-5-2024 και ώρα 8:00 π.μ.

Πού επιτρέπεται η αλιεία:

  • Περιοχή ευθύνης ΔΑΟΚ Έβρου: Ποταμός Έβρος και Δέλτα, χείμαρροι Ειρήνη (Μαΐστρου), Λουτρού, Αρδανίου, Προβατώνα, ρέματα Μαυρόρεμα, Διαβολόρεμα, υδροταμιευτήρας Αλεξανδρούπολης, φράγμα Καβησσού, παραποτάμοι Έβρου, κανάλια και λοιποί υδάτινοι σχηματισμοί γλυκού νερού.
  • Περιοχή ευθύνης ΔΑΟΚ Ορεστιάδας: Ποταμός Έβρος, παραποτάμοι Άρδα και Ερυθροπόταμος, φράγματα Θεραπειού και Πετρωτών, τάφροι Πυθίου και Τ16 Ορεστιάδας, μικροφράγματα Αλεποχωρίου, Ασβεστάδων, Βρυσικών, Δόξας, Μεταξάδων και Παλιουρίου, Γουρουνόρεμα Ασημένιου, κανάλια και λοιποί υδάτινοι σχηματισμοί.

Εξαίρεση: Φράγμα Κομάρων: Η αλιεία απαγορεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς με την υπ’ αριθμ. 18869/23-04-2013 απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακ.-Θράκης (ΦΕΚ 249/Δ/2013) ιδρύεται το Καταφύγιο Άγριας Ζωής με την επωνυμία «Φράγμα Κομάρων».

Σημείωση:

Είναι σημαντικό οι αλιείς να τηρούν τους κανόνες αλιείας, όπως το όριο αλιευμάτων, το μέγεθος των ψαριών και η χρήση επιτρεπόμενων αλιευτικών εργαλείων.

Καλή ψαριά!