Βίντεο: Μεγάλος λευκός καρχαρίας επιτίθεται και δαγκώνει σκάφος

Αρχικά έκανε βόλτες γύρω τους και ξαφνικά άρχισε να επιτίθεται στη μικρή βάρκα, να τη δαγκώνει και να πέφτει πάνω της με κίνδυνο να την ανατρέψει

Προκαλεί τρόμο και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να εμφανιστεί δίπλα στο σκάφος σου ένα κήτος τεσσάρων, πέντε ή έξι μέτρων, πολύ δε περισσότερο, όταν αυτό είναι ένας άκρως επιθετικός καρχαρίας. Μία παρέα ψαράδων στη Νέα Ζηλανδία βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν μεγάλο λευκό καρχαρία, ο οποίος δεν αρκέστηκε στην παρουσία του στο σημείο, αλλά άρχισε να επιτίθεται στη βάρκα, δαγκώνοντας τη μηχανή και τα πλευρικά σημεία της.

Οι ανυποψίαστοι ψαράδες είχαν μεταβεί στο γνωστό για την πλούσια αλιεία του Frenchman Island, όταν δέχθηκαν την «επίσκεψη» του μεγάλου καρχαρία. Αρχικά έκανε βόλτες γύρω τους και ξαφνικά άρχισε να επιτίθεται στη μικρή βάρκα, να τη δαγκώνει και να πέφτει πάνω της με κίνδυνο να την ανατρέψει.

Ευτυχώς για τους ψαράδες, ο καρχαρίας… βαρέθηκε και αποχώρησε. Οι ίδιοι τρόμαξαν πάρα πολύ, καθώς η βάρκα μπορούσε να αναποδογυρίσει, ή να υποστεί ζημιά, κατάφεραν ωστόσο να τραβήξουν ένα μοναδικό βίντεο.

Απολαύστε το…


Πηγή: http://www.protothema.gr