Η παραπάνω εικόνα  υποτίθεται πως απεικονίζει το μεγαλύτερο αστακό στον κόσμο, που πιάστηκε από έναν ψαρά από το Πουέρτο Ρίκο. Η εικόνα αυτή κοινοποιήθηκε άμεσα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το X (πρώην γνωστό ως Twitter), το Instagram, το Reddit και το YouTube.

Μάλιστα μια χιουμοριστική ιστοσελίδα, έγραψε:

Πορτορικανοί ψαράδες έπιασαν τον μεγαλύτερο αστακό στον κόσμο κοντά στη Gran Canaria, στις Κανάριες Νήσους. Ο αστακός ζυγίζει 150 κιλά και έχει μήκος 2 μέτρα και 60 εκατοστά, χωρίς το μουστάκι του.

Οι ψαράδες βρήκαν τον αστακό σε ένα βαθύ βυθό, περίπου 1.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να τον ανεβάσουν στην επιφάνεια με ένα ειδικό βαρούλκο.

Ο αστακός είναι από τους μεγαλύτερους αστακούς που έχουν ποτέ πιαστεί.

Οι ψαράδες αποφάσισαν να δωρίσουν τον αστακό σε ένα ενυδρείο στη Gran Canaria, όπου θα μπορεί να θαυμαστεί από το κοινό.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Next Catch (@thenextcatch)

Επίσης ένα βίντεο στο YouTube με φωνητικό σχόλιο πάνω στη συγκεκριμένη εικόνα ανέφερε έναν υποτιθέμενο ωκεανογράφο που συνέδεσε τον γιγαντιαίο μέγεθος του πλάσματος με την κλιματική αλλαγή:

“Η θέρμανση του ωκεανού επιταχύνει το μεταβολισμό των κατοίκων του κάτω στρώματος λόγω της έκφρασης γονιδίων που είναι υπεύθυνα για το γιγαντισμό. Ένας αστακός τριακόσια κιλά είναι ασυνήθιστος, αλλά μακριά από το όριο για έναν διαδικασία που έχει ξεκινήσει από τις ανεξέλεγκτες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Ανάμεσα στους επαγγελματίες βιολόγους και ωκεανολόγους υπάρχει καιρός που συζητούν για την πιθανή εμφάνιση καρχαριών 50-70 μέτρων μήκος, αλλά αν και υπάρχει ήδη επιστημονική βάση για να το υποστηρίξουν αυτό, κανείς δεν τολμά να το πει δυνατά, για να μην φαίνεται σαν περίεργος. Νομίζω ότι αυτά τα νέα για την πιάσημο ενός γιγαντιαίου αστακού θα καταστρώσουν πολλούς ανθρώπους. Φαίνεται ότι η ανθρωπότητα περιμένει πολλά νέα, και όχι όλα θα μας ευχαριστήσουν.”

Το ίδιο ακριβώς κείμενο αναπαραγάγθηκε σε διάφορες δημοσιεύσεις στο Facebook σε ομάδες που σχετίζονται με την ιστορία, καθώς και σε ρωσικόγλωσσες ιστοσελίδες και αναρτήσεις σε κοινωνικά μέσα.

Στην πραγματικότητα και σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Guinness World Record ο μεγαλύτερος αστακός στον κόσμο είναι ένας βόρειου ατλαντικόυ αστακός (Homarus americanus) που πιάστηκε το 1977 και ζύγιζε 20,14 κιλά και είχε μήκος 1,06 μέτρα  πολύ λιγότερο από τον αστακό που υποτίθεται ότι πιάστηκε στο Πουέρτο Ρίκο.

Επιπλέον με μία πιο προσεκτική ματιά στην εικόνα, πολλά στοιχεία φαίνονται περίεργα. Για παράδειγμα, ο αριθμός των δακτύλων των ψαράδων δεν ήταν συνεπής, ο άντρας στα αριστερά φαινόταν σαν να στέκεται πάνω στο νερό, και ο ψαράς στα δεξιά φαινόταν σαν να εξαφανίζεται στο καράβι. Επίσης, η γραμμή του ορίζοντα είχε παράξενο σχήμα και τα πρόσωπα των ανδρών φάνηκαν να είναι ψεύτικα.

Πηγή: https://www.sportskeeda.com