Στις κινητοποιήσεις των αγροτών προστίθεται και η δυναμική φωνή των ψαράδων, οι οποίοι από νωρίς το πρωί έριξαν άγκυρα στον Θερμαϊκό, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Περίπου 10 αλιευτικά σκάφη, με τον αριθμό να αναμένεται αυξημένος κατά τη διάρκεια της ημέρας, σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό “τείχος” αλληλεγγύης, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενότητας στους αγροτικούς αγώνες.

“Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους αγρότες σε αυτό τον δίκαιο αγώνα”, δήλωσε στο makthes.gr ο κ. Αποστόλης Καρελάς, καπετάνιος αλιευτικού σκάφους, τονίζοντας την αδιαπραγμάτευτη θέληση των ψαράδων να παραμείνουν στο πλευρό των αγροτών μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η παύση εργασίας που κήρυξαν οι ψαράδες έρχεται να εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα η παρουσία τους στον Θερμαϊκό αποτελεί μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης προς τους αγρότες, οι οποίοι εδώ και καιρό δίνουν μάχη για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του κλάδου τους.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι τα αλιευτικά σκάφη που συμμετέχουν στην κινητοποίηση προέρχονται όχι μόνο από τη Νέα Μηχανιώνα, αλλά και από λιμάνια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καταδεικνύοντας την ευρεία απήχηση και το συλλογικό πνεύμα που διακατέχει τους ψαράδες σε όλη την Ελλάδα.