Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η COSMOTE φέρνει στο προσκήνιο ένα επίκαιρο και άκρως σημαντικό θέμα: την προστασία των ελληνικών θαλασσών. Το ντοκιμαντέρ “Ψαρεύοντας για το Μπλε”, που προβάλλεται αποκλειστικά στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube, αποτελεί ύμνο στην αφοσίωση των επαγγελματιών ψαράδων και στην πρωτοβουλία COSMOTE BLUE, που σφυρηλατείται με στόχο την υγιή διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Ξεκινώντας από το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, η κάμερα ακολουθεί μια ομάδα ψαράδων, εκπαιδευμένων από την “Εναλεία” σε βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές και στη συλλογή θαλάσσιων πλαστικών. Μέσα από την καθημερινότητά τους, γινόμαστε μάρτυρες της συλλογής πλαστικού με τα δίχτυα, της μεταφοράς του στα λιμάνια και της τελικής του κατεργασίας στο εργοστάσιο διαλογής. Εκεί, τα πλαστικά αυτά ύστερα από σχολαστική επεξεργασία, “αναγεννιούνται” μέσω της κυκλικής οικονομίας, προσφέροντας πρώτη ύλη για την παραγωγή νέων προϊόντων, όπως ρούχα, υποδήματα, ακόμα και έπιπλα.

Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ θέτει στο επίκεντρο το ζήτημα της χρονοβόρας διάσπασης των πλαστικών και των επιβλαβών συνεπειών τους στη θαλάσσια πανίδα. Μία κραυγή αφύπνισης για την άμεση ανάληψη δράσης προς όφελος του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ φέρει την υπογραφή της COSMOTE TV PRODUCTIONS, με τη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Πετρόπουλου, την πρωτότυπη μουσική του Σταύρου Γασπαράτου και την αφήγηση της βραβευμένης ηθοποιού Μαρίας Ναυπλιώτου.

COSMOTE BLUE: Μία Δέσμευση για Βιώσιμο Μέλλον

Η πρωτοβουλία COSMOTE BLUE αγγίζει με ευαισθησία ένα κρίσιμο κομμάτι της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς. Μέσα από στοχευμένες δράσεις σε περιοχές του Αργοσαρωνικού, του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής, καθώς και στα 3 μεγαλύτερα λιμάνια της Κρήτης, η πρωτοβουλία έχει καταφέρει έως σήμερα:

  • Να εκπαιδεύσει 216 επαγγελματίες ψαράδες σε βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές και σε πρακτικές καθαρισμού θαλασσών και ακτών.
  • Να συλλέξει 57 τόνους πλαστικού, με στόχο την αύξηση στους 90 τόνους έως το 2025.
  • Να ανακυκλώσει 33 τόνους πλαστικού, με στόχο την αύξηση στους 52 τόνους.

Η COSMOTE BLUE αποτελεί μία διαχρονική δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα των ελληνικών θαλασσών. Ενισχύει το συστηματικό περιβαλλοντικό έργο του Ομίλου ΟΤΕ, θέτοντας στο επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την υιοθέτηση της κυκλικής οικονομίας.